Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Ušećereni kesten

Ušećereni kesten

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Ušećereni kesten
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
21/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Danas vam dajemo neverovatan recept za ušećereni kesten, a to je dobar razlog da pripremite pečeno meso i da ga servirate sa njim"

Potrebni sastojci

  • kesten - 500 g
  • šećer - 7 supenih kašika
  • rum - 50 ml
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte kesten oko pola sata. Nakon što prođe vreme, isključite ringlu, ali ostavite šerpu sa poklopcem još sat vremena.

Nakon toga procedite i počnite da ljuštite jedan po jedan kesten.

U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipajte kestenje. Ako tiganj nije dovoljno veliki uradite iz dva puta.

Čim se dobro ugreje, u kesten dodajte šećer, vodu i rum. Ostavite na vatri dok potpuno ne ispari voda.

Ušećereni kesten možete servirati kao prilog uz pečeno mesto.

Kesten odlično ide uz ćureće šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: