Riblji fileti i povrće iz rerne

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
263
231
624
16
12/04/2021
"Posno, ukusno, zdravo, lepo... dodajte još epiteta po svom izboru"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Paprike iseći na filete, a ljutu paprikuna kolutiće. Filete ribe oprati, osušiti papirnim ubrusima i iseći na manje komade. Krompir isečen na kocke, kuvati u posoljenoj vodi, 5 minuta od početka vrenja.

Odgovarajuću posudu obložiti papirom za pečenje, poprskati uljem, izručiti prokuvan i oceđen krompir i rasporediti nasečene paprike i čenove belog luka. Blago promešati i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Dodati čeri paradajz i peći sledećih 10 minuta.

Ribu sosoliti i pobiberiti.

Rasporediti začinjene filete, poprskati sve limunovim sokom i maslinovim uljem, pa dopeći još 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar