Način pripreme
Meso očišćeno do kostiju isečemo na žilijen.
Pomešamo začine sa brašnom u koje se uvalja meso.
U tiganju na vatri se zagreva ulje, u kome se iz dva dela zaprži meso. Tako će moći ravnomerno da se glazira.
U suprotnom može da pusti mnogo soka, a tako postoji verovatnoća da se kuva umesto da se prži. Zapržimo meso po 2-3 minuta, okrećući ga sa obe strane i izvadimo ga u jednu činiju.
Takva je procedura i sa drugom dozom mesa i zaprži se na isti način. Kada je meso skoro gotovo, dodajemo beli luk, koji smo prethodno isekli na kolutove. Zapržimo ga miniut zajedno sa mesom.
U tom momentu u tiganj se vraća i pržena piletina. Sve se meša zajedno, preliva se vinom u kuva se, pri čemu se ostavlja da vri oko 3-4 minuta.
Prelivamo tečnom pavlakom za kuvanje. Dodajemo i kiselu pavlaku, koju je dobro promešati pre toga da bude glatka. Začinjavamo po ukusu solju.
Dodajemo mrvljenu kocku bujona, takođe i biber. Ponovo blago promešamo i poklapamo poklopcem. Ostavljamo jelo da se krčka 5-6 minuta na tihoj vatri.
Budući da se brzo zgusne donro je da se povremeno meša da se ne zalepi.
Pileće meso sa pavlakom, servirano toplo, mnogo je prijatnog ukusa sa kriškom limuna. Pospite peršunom.
Pržena piletina u sosu od pavlake je gotova.