Niskokaloričan čizkejk od bundeve

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Niskokaloričan čizkejk od bundeve
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
27/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
"Nežan čizkejk od bundeve, koji je na sve to i niskokaloričan i doneće vam mnogo radosti"

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • keks - 1 pakovanje, ovseni
  • voda - 1/2 šolje, vruća
  • kakao - 3 kašike
  • kokosovo ulje - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • bundeva - 200 g, isečena
  • sirup od agave - 2 kašike
  • jogur - 400 g
  • vanila - 1 kesica
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 2 kašike
  • toping - čokolada, za ukras (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo keks i kakao u blender i sameljemo. Dodajemo vruću vodu i kokosovo ulje i promešamo.

Sipamo u kalupe sa dnom koje se skida, koje smo prethodno pokrili prozračnom foliijom. Zaravnimo i formiramo osnovu.

Skuvamo bundevu dok ne omekša i ocedimo je. Izgnječimo je i pomešamo sa sirupom od agave, vanilom i jogurtom.

Rastvaramo želatin u vodi, ostavljamo ga da nabubri, zagrevamo ga dve sekunde, da se istopi i sipamo ga u krem. Promešamo i sipamo preko osnove od keksa.

Stavljamo čizkejk od bundeve u frižider na jednu noć.

Ukrašavamo naš niskokalorični čizkejk od bundeve čokoladnim topingom, sečemo i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: