Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa mašću

Milibrot kiflice sa mašću

Milibrot kiflice sa mašću
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
10
"Mekane milibrot kiflice sa mašću - aromatične, ukusne, odgovarajuće za svako nasmejano jutro"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g
  • so - prstohvat
  • maslac - 40 g, rastopljen
  • mast - 50 g, rastopljen
  • šećer - 90 g
  • jaja - 2 komada
  • limun - kora od 1 limuna
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u svežem mleku. Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubljenje.

Dodajte preostale sastojke i zamesite meko testo. Uvijte u pamučnu krpu i ostavite na toplom dok se ne utrostruči.

Gotovo testo podelite na lopte od po 100 g. Razvucite na elipsu i uvijte u rolat. Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, napravite razmak između.

Ostavite na toplom da ponovo nadođe. Namažite kiflice umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom.

Pospite šećerom i pecite u ugreanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Izvadite i ostavite da se ohlade pre serviranja.

Milibrot kiflice sa mašću su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: