Sataraš sa mesom

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Sataraš sa mesom
Fotografije: Veca
2 / 3
22/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovako su nekada naše bake spremale, a kod njih je uvek najslađe..."

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • ulje - po potrebi
  • mladi crni luk - 2 vezice
  • paprike - 4 komada
  • paradajz - 6 komada
  • svinjsko meso - 200 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • suvi začin - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk. Dodati sitno seckano meso, mešati, dolivati po malo vode i dinstati da meso malo omekša.

Zatim dodati iseckanu papriku, seckan mladi crni luk, posoliti i pobiberitu po ukusu. Umešati seckan paradajz, suvi začin i izmešati. Krčkati na laganoj vatri dok povrće ne omekša.

Pri kraju dodati šećer, umućena jaja, sitno seckan beli luk i upržiti dok se jaja ne sjedine sa ostalim sastojcima. Sataraš sa mesom servirati i poslužiti.

Savet: Paradajz možete oljuštiti pre nego da ga iseckate. Takođe, možete spremati i bez mesa. Od povrća možete dodati i plavi patlidžan.

Nama se ovakva kombinacija dopada. Još kada se uz jelo doda domaći sir i vruća pogača ručak je kompletan.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: