Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Plava riba na grčki način na roštilju

Plava riba na grčki način na roštilju

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Plava riba na grčki način na roštilju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Grci su neuporedivi u spremanju plave ribe i ovaj recept to još jednom dokazuje"

Potrebni sastojci

  • plava riba - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • svež ruzmarin - 2 struka
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pažljivo plavu ribu. Pažljivo oštrim nožem napravite razrez po stomaku i očistite dobro. Glavu i pera ostavite i ne secite.

Operite pod tekućom vodom.

U stomak svake ribe stavite po dve-tri kriške limuna i jedan struk ruzmarina. Posolite i začinite biberom po ukusu. Namažite obilno svuda dobrim maslinovim uljem.

Ostavite ribe da upiju dobro arome. Neka odstoje sa začinima bar jedan sat.

Zagrejte roštilj. Pre nego što stavite ribe da se peku, izvadite im iz stomaka limun i ruzmarin.

Pecite sa obe strane dok ne dobiju lepu preplanulost.

Plavu ribu na grčki način na roštilju servirajte bez ičega ili sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti