Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Pohovan sladoled sa kokosovim brašnom

Pohovan sladoled sa kokosovim brašnom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Pohovan sladoled sa kokosovim brašnom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Hrskav spolja, iznutra se otapa - servirajte pohovani sladoled sa topingom po izboru i uživajte"

Potrebni sastojci

  • sladoled - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • kornfleks - 1/2 šolje
  • skrob - 1/2 kašičice
  • šećer - 2 kašike
  • kokosovo brašno - 2 kašike
  • sveže mleko
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću kašike oformimo kugle, koje držimo u zamrzivaču bar sat. U blenderu pomešamo kornfleks zajedno sa kokosovim brašnom i šećerom. Veoma dobro blendiramo samu smesu.

U posudici umutimo jaje i rastvaramo u njemu skrob.

Vadimo iz zamrzivača kugle sladoleda, potapamo prvo u smesu od jaja, a potom u suvu smesu. Vraćamo u zamrzivač na još sat.

Kada odlučimo da serviramo pohovani sladoled mutimo i drugo jaje. U posudu stavljamo ulje u čekamo da se dobro zagreje.

Nakon što je gotov potapamo sladoled u jaje i ispržimo ga. Prženje traje ne više do 3-5 minuta.

Treba da se dobije zlatata boja smese za pohovanje. Serviramo odmah.

Može da se koristi svakakva vrsta sladoleda i serviranje može da bude sa različitim vrstama topinga, medom ili orašastim plodovima.

Pohovani sladoled sa kokosovim brašnom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: