Način pripreme
Pomoću kašike oformimo kugle, koje držimo u zamrzivaču bar sat. U blenderu pomešamo kornfleks zajedno sa kokosovim brašnom i šećerom. Veoma dobro blendiramo samu smesu.
U posudici umutimo jaje i rastvaramo u njemu skrob.
Vadimo iz zamrzivača kugle sladoleda, potapamo prvo u smesu od jaja, a potom u suvu smesu. Vraćamo u zamrzivač na još sat.
Kada odlučimo da serviramo pohovani sladoled mutimo i drugo jaje. U posudu stavljamo ulje u čekamo da se dobro zagreje.
Nakon što je gotov potapamo sladoled u jaje i ispržimo ga. Prženje traje ne više do 3-5 minuta.
Treba da se dobije zlatata boja smese za pohovanje. Serviramo odmah.
Može da se koristi svakakva vrsta sladoleda i serviranje može da bude sa različitim vrstama topinga, medom ili orašastim plodovima.
Pohovani sladoled sa kokosovim brašnom je gotov.