Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Integralne prlenke od belog luka

Integralne prlenke od belog luka

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Integralne prlenke od belog luka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Toliko su ukusne da ih jedemo i tako - bez nadeva Probajte i dajte jedan lajk za sjajnu ideju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, belo
  • brašno od spelte - 300 g
  • kiselo mleko - 250 ml
  • soda - 1 prstohvat
  • so - 1 - 2 kašike, po ukusu
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 1 komada, dr Etker + 1 kašičica šećera
  • voda - 250 ml, mlaka za kvasac
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike, aromatično (sa origanom i belim lukom)
  • kačkavalj - 150 g, narendan na sitno
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • masline - po želji
  • čubar - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pomešamo suve sastojke - prosejana brašna, so, čubar, sitno narendan beli luk i kačkavalj. Promešamo da se pomešaju.

Kvasac rastvorimo u vodi sa šećerom. U kiselo mleko dodajemo sodu. Pravimo udubljenje i dodajemo tečne sastojke - aktivirani kvasac, jaje i maslinovo ulje (ili ulje).

Zamesimo meko testo. Pokrivamo ga, da naraste. Zamesimo ga ponovo, isečemo ga i pravimo loptice.

Zagrevamo gril-tiganj ili roštilj. Razvijamo oklagijom hlepčiće ili ih oblikujemo rukama namazanim uljem. Pečemo dok ne budu gotovi sa obe strane i poređamo ih zavijene u krpu, da ostanu vazdušasti i meki.

Možete da ih korisitite sa nadevom - ideje koje god da vam padnu na pamet: sa kjopooluom, humusom od belog pasulja, umakom od avokada i krem sira.

Prlenke sa belim lukom su za mene najpogodnije sa pečenim crvenim paprikama i sirom ili sa kjopooluom, zbog belog luka u njima.

Ispečene i oljuštene paprike začinjavamo solju, balsamiko sirćetom i ulje plus sitno isečenim belim lukom i peršunom. Ređamo preko prlenke dodajući i sir. Uvijamo i uživamo u božanstvenom ukusu.

Integrale prlenke od belog luka su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: