Način pripreme
Naprskajte i obložite papirom za pečenje sa dugim ivicama kockasti kalup za pečenje prečnika 22/22 cm. To uradite da biste lakše izvadili i kasnije sekli čizkejk.
Sameljite ili izmrivite čokoladni ili keks od lešnika dok se fino ne samelje. Pomešajte u rastopljenom maslacu i mešajte dobro dok se sve mrvice ne pokvase.
Poređajte mrvljeni keks sa rastopljenim maslacem na dno prirpemljenog pleha i dobro pritisnite. Ostavite da se ohladi u frižideru.
Da biste napravili nadev za vaš petifuri, uverite se da je krem sir na sobnoj temperaturi. Ako je hladno u čizkejku će biti grudvica, to je upozorenje.
Volim da koristim svoj štapni mikser, ali možete koristiti i secka za ovaj recept.
Prvo dodajte maline u blender, meljite dok ne dobijete pire. Dodajte krem sir i šećer i mešajte dok ne dobijete glatku svilenu smesu bez grudvica.
Sastržite ivice blendera ako je potrebno. Dodajte umućenu pavlaku dok se ne pomeša potpuno i nema belih ivica.
Sipajte smesu za ukusne paste na hladnu koru i poravnajte ravnomerno. Ostavite u frižideru na 6 sati ili na jednu noć da se ohlade. Možete takođe staviti desert u zamrzivač da se brže ohladi.
Da biste ukrasili, koristite slatko od malina i sveže borovnice.
Napomena: Ako čuvate čiz petifuri u zamrzivaču, treba da ga ostavite da stoji na sobnoj temperaturi malo, da može lakše da se iseče.
Neka vam je slatko!