Način pripreme
1. Voće, koje će se koristiti za ovu svrhu, treba da je dobro uzrelo, zdravo i aromatično.
2. Voda i šećer treba da su apsplutno čisti. Ako ne možete da nabavite destilovanu vodu, onda koristite kuhinjsku, filtriranu ili izvorsku. Hlorisana voda nije pogodna.
3. Alkohol takođe treba da ej čist. U slučaju da koristite rakiju, ona treba da je jaka, ali bez aroma. Njena karakteristična voćna aroma će najdvladati arimu u ukus voća odabranog za ovu svrhu.
Operemo dobro uzrele sveže kajsije i isečemo ih na parčiće.
Ubacujemo ih u balon sa prućem ili tamnu flašu.
Prelivamo ih sa pola rakije i dodajemo cimet i karanfilić.
U preostalu rakiju stavljamo dudov štapić.
Zapušimo dobro damadžan (flaše) i ostavljamo da odstoji 6 nedelja u masnoći (hladna i tamna prostorija).
Ekstrakt kajsije se procedi i pomeša se sa ohlađenim šećernim sirupom i preostalom rakijom.
Procedimo liker od kajsije kroz parče gaze u sipamo i tamne flaše koje leže do 6 meseci u podrumu.