Način pripreme
Natopite sredinu kriške hleba u svežem mleku nekoliko minuta. Pretvorite u mrvice i pomešajte sa telećim mlevenim mesom. Dodajte jedno jaje, začinite solju, biberom i čubrom. Zamesite dobro mleveno meso. Oblikujte okrugle ćuftice i stavite u frižider oko 30 minuta.
Očistite i isecite praziluk na krugove.
U dubokom tiganju na umerenoj temperaturi istopite maslac. Dodajte praziluk i zapržite ga oko 10 minuta. Prelijte belim vinom i ostavite oko 5 minuta da vri, dok ne ispari.
Sipajte u posudu za pečenje. Odozgo poređajte teleće ćuftice. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Preostala jaja umutite sa prethodno narendanim topljenim sirom. Ćuftice prelijte smesom i pecite još oko 15 minuta ili dok se jaja ne zapeku.