Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Carska razlivena pita

Carska razlivena pita

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Carska razlivena pita
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zašto se naziva carska? Videćete kada probate"

Potrebni sastojci

  • jaje - 4 kom.
  • brašno - 2 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • jogurt - 250 ml
  • ulje - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • šunka - 100 g
  • čajna kobasica - 100 g
  • kiseli krastavčići - 4 kom.
  • so - 2 k.k
  • semenke bundeve - za posipanje.
* merne jedinice

Način pripreme

Recept počinjemo tako što iseckamo kisele krastavce, šunku i čajnu na sitne kockice.

U duboku posudu razbijemo jaja i umutimo mikserom, pa naspemo jogurt, pa oba brašna, onda umutimo i naspemo ulje i prašak za pecivo i so.

Sve umutimo i naspemo u vatrostalnu posudu, pa pospemo bundevinim semenkama. Stavimo u zagrejanu rernu da se peče na oko 200 stepeni dok ne porumeni (tridesetask minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: