Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Lisnati čamčići sa 4 vrste sira i ljutim kečapom

Lisnati čamčići sa 4 vrste sira i ljutim kečapom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4315
Lisnati čamčići sa 4 vrste sira i ljutim kečapom
Fotografije: Lenka
1 / 2
17/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pre nego što dignete jedra pojedite par čamčića"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g, smrznuto
  • feta sir - 100 g
  • mocarela - 125 g
  • topljeni sir - 5 kom.
  • beli čedar - 100 g
  • ljuti kečap - 100 ml
  • maslac - 40 g
  • brašno - za razvijanje testa
  • jaje - 1 kom., za premazivanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.

Za to vreme možete da pripremate nadev. Fetu sir iseckamo na male kockice, topljeni sir i mocarelu takođe, dok čedar narendamo. Sve sireve pomešamo u jednoj posudi.

Kad se testo odledi, razvijemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo na deblje trake. Koliku debljinu želite, sami odredite.

Na sredinu trake stavimo ljuti kečap, zatim nadev od sira, onda premažemo krajeve lisnatog testa i spojimo bliže krajeve testa, tako da formiramo čamčiće. Premažemo jajetom i pospemo susamom, pa stavimo list maslaca. Stavljamo na pekarski papir.

Kad pripremimo sva testa, stavimo da se peče na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: