Način pripreme
U dubokoj posudi pomešamo kiselu pavlaku, maskarpone, šećer i sve vanile. Promešamo.
Mikserom umutimo slatku pavlaku. Malo po malo sipamo u prvu smesu. Sipamo 2-3 supene kašike sirupa iz slatka od borovnica. Korišćeni šećer je po ukusu.
U blenderu sameljemo orašaste plodove. Pripremimo kalup za tortu prečnika 23 cm, u kojem ćemo peći. Krem sa pavlakom i maskarponeom sipamo na dno.
Poređamo keks po ivicama kalupa. Nakon toga ređamo krem, keks, borovnice iz slatkog, bademe i ponovo krem.
Odozgo posipamo efektno keks tortu zamrznutim voćem i mlevenim bademima.
Stavljamo tortu sa borovnicama u frižider da se stegne, pokrijemo folijom, Dovoljno je 12-15 sati.
Pre jela pažljivo skidamo foliju i serviramo impresivnu keks tortu sa borovnicama uz popodnevnu kafu!