Impresivna keks torta sa borovnicama

Impresivna keks torta sa borovnicama
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
"Nećete pogrešiti ako odaberete da obradujete voljnog čoveka sa baš ovom tortom sa borovnicama i keksom"

Potrebni sastojci

  • keks - 4 paketa, običan
  • borovnice - zamrznute
  • slatko od borovnica
  • bademi - 150 g
  • krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • maskarpone - 3 komada
  • vanila - 3 kesice
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • bademi - 150 g, sirovi
  • šećer u prahu - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo kiselu pavlaku, maskarpone, šećer i sve vanile. Promešamo.

Mikserom umutimo slatku pavlaku. Malo po malo sipamo u prvu smesu. Sipamo 2-3 supene kašike sirupa iz slatka od borovnica. Korišćeni šećer je po ukusu.

U blenderu sameljemo orašaste plodove. Pripremimo kalup za tortu prečnika 23 cm, u kojem ćemo peći. Krem sa pavlakom i maskarponeom sipamo na dno.

Poređamo keks po ivicama kalupa. Nakon toga ređamo krem, keks, borovnice iz slatkog, bademe i ponovo krem.

Odozgo posipamo efektno keks tortu zamrznutim voćem i mlevenim bademima.

Stavljamo tortu sa borovnicama u frižider da se stegne, pokrijemo folijom, Dovoljno je 12-15 sati.

Pre jela pažljivo skidamo foliju i serviramo impresivnu keks tortu sa borovnicama uz popodnevnu kafu!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: