Način pripreme
Bundeva se stavlja u šerpu. Dodaje se šećer. Preliva se vodom u kuva se dok ne omekša. Procedi se i ostavlja da se ohladi.
Želatin se sipa u šolju sa 200 ml vode i ostavlja se da nabubri. Kakao keks se samelje u blenderu. Maslac se topi i dodaje se u keks. Dodaje se i cimet.
Meša se dobro dok se ne dobiju maslac mrvice. Sipaju se u kalup za parfe. Raspoređuju se ravnomerno na dno i pritiskaju se. Peče se deset minuta.
Ostavlja se da se ohladu. Bundeva se stavlja u duboku posudu i pasira se. Želatin se ubacuje na nekoliko sekundi u mikrotalasnu da se istopi. Dodaje se u bundevu.
Kisela pavlaka se takođe dodaje. Meša se dobro. Dobijena smesa se sipa u kalup sa ispečenom korom i dobro se raspoređuje.
Desert od bundeve se ostavlja u frižideru da se stegne.
Mmm, ko bi odbio parče nežnog parefea od bundeve?