Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita od lisnatog testa sa krompirom i sirom

Pita od lisnatog testa sa krompirom i sirom

Pita od lisnatog testa sa krompirom i sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Svi znamo kakve đakonije mogu da se spreme sa lisnatim testom - ovaj recept to dokazuje 100 %"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jaja - 2 komada
  • krompir - 1 g (veliki)
  • luk - 1 komad
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so
  • biber
  • pileći bujon - 1/2 kocke
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na male kocke.

Očistite luk i takođe ga isecite na veće parčiće.

Zagrejte tiganj sa uljem i ispržite krompir i luk dok ne bude gotov, ali ne treba da bude hrskav, već samo mekan. Ringla treba da je na srednjoj temperaturi. Izvadite i iscedite od suvišnog ulja.

U posudi umutite jaja, Dodajte pavlaju, so, biber i krompir. Promešajte dobro.

Kalup za pitu namažite lagano maslacem. Stavite lisnato testo pritiskajuću dobro, kako zidove tako i dno. Isecite parčiće testa koji su izašli iz kalupa.

Izbušite viljuškom i sipajte smesu. Odsecite lente isečenog testa, Namažite žumancem i pecite slanu pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Kalup u koma sam pekla krompir pitu je 16 cm.

Pita od lisnatog testa sa krompirom i sirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: