Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i povrćem

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i povrćem

Snejina YanakievaSnejina Yanakieva
Početnik
835
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i povrćem
Fotografije: Snejina Yanakieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Omiljeni i deci i odraslima - punjeni patlidžani u jednom jednostavnom receptu, koga možete pripremiti odmah"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • so
  • maslinovo ulje
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 500 - 700 g
  • paradajz - 3 - 4 komada, veći
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kačkavalj - 150 - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Presecite patlidžane na polovine, posolite ih i ostavite oko pola sata, kako bi istekao gorki sok iz njih. Nakon toga ih operite i premažite obilno maslinovim uljem.

U međuvremenu, pripremite nadev. Sitno seckani luk i šargarepu dinstajte dok ne omekšaju. Nakon toga im dodajte mleveno meso i dinstajte sve na slaboj vatri dok ne bude gotovo.

Dobiveni nadev porešajte preko patlidžana, ali im nemojte vaditi unutrašnjost. Ovako pripremljene patlidžane poređajte u odgovarajući pleh.

Paradajz ispasirajte, posolite i dodajte izgnječene čenove belog luka.

Sos od paradajza dodajte u pleh sa patlidžanima. Pecite dok jelo ne bude gotovo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada je jelo spremno, izvadite ga, pospite rendanim kačkavaljem i zapecite ponovo dok se kačkavalj na punjenim patlidžanima ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: