Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Paprike punjene leblebijama i spanaćem

Paprike punjene leblebijama i spanaćem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Paprike punjene leblebijama i spanaćem
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Za spremanje savršenih posnih paprika potrebno vam je malo leblebija i spanaće, detalje ćete naći u receptu"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 - 5 komada
  • leblebije - 400 g
  • pirinač - 100 g, beli
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • peršun - 1 vezica
  • mirođija - 1 vezica
  • ljuta paprika - 1 komad
  • spanać - 200 g
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i stavite da se dinsta. Iseckajte na sitno čenove belog luka i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i dimljenom alevom paprikom.

Dodajte beli biserni pirinač i zapržite, dok zrnca ne postanu prozračna.

Iseckajte listove spanaća na krupno i dodajte u nadev. Dodajte i na sitno iseckanu ljutu papriku i po pola vezice mirođije i peršuna.

Sipajte paradajz pire i promešajte smesu. Dodajte teglu leblebija, sipajte i malo tečnosti, mešajte dobro i sklonite smesu sa ringle.

Odsecite vrhove paprika i sačuvajte poklopce. Napunite ih nadevom i poređajte u posudu za pečenje.

Stavite nazad poklopce posnih punjenih paprka, dolijte šolju tople vode ili bujon od povrća u posudu i prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: