Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovana bela riba sa prokeljom

Pohovana bela riba sa prokeljom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pohovana bela riba sa prokeljom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Bićemo potpuno iskreni sa vama - ova ukusna riba treba da bude poslužena uz vino, kako biste osetili bogarstvo njenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • pangasius - 500 g, fileti
  • oslić - 500 g, fileti
  • brašno - 400 g
  • jaja - 5 komada
  • prezle
  • ulje
  • prokelj - 500 g
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu isecite na komade - od svakog filea napravite 3 parčeta. U duboki tanjir stavite brašno. U drugi duboki tanjir umutite jaja, a u treći sipajte prezle. Poređajte tanjire jean do drugog ovim redom.

Ribu pripremite za prženje. Prvo jednu vrstu, a zatim i drugu. Komad ribe uvaljajte u brašno. Potopite ga u jaja. Uvaljajte ga u prezle. Stavite komade na dasku za sečenje. Ponovite postupak sa svim komadima ribe.

Obe vrste ribe poređajte na odvojene daske za sečenje. Odvojite ih, kako bi znali koju ribu konzumirate.

U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Ispržite ribu sa obe strane. Posolite ribu. Prokelj operite i presecite na pola. Beli luk očistite i iseckajte na listiće.

U tiganj stavite maslac i istopite ga. Dodate prokelj.

Poklopite i dinstajte. Promešajte povremeno. Sklonite poklopac i dodajte beli luk. Sve dobro upržite. Začinite sa malo soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: