Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkama

Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkama
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Možda vam sad zvuči dosta čudno ovaj recept za japansku čorbu od pečuraka, ali samo zato što je još niste probali. Zaljubićete se u nju, u taj toliko drugačiji ukus"

Potrebni sastojci

  • nudle - 150 g, japanske
  • šitake - 100 g
  • todu - 200 g
  • spanać - 2 šake, opran
  • mladi luk - 1 struk
  • miso - 2 - 3 kašike, svetla pasta
  • đumbir - u prahu
  • susam
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šitake pečurke se iseku na zalogaje, a tofu - na kocke.

U 750 ml kipuće vode se rastvara miso pasta, dodaje se đumbir i dodaju se pečurke. Ostavljaju se oko 2 minuta.

Nudle se stavljaju u kipuću vodu i ostavljaju se poklopljene na isključenoj ringli oko 5 minuta.

U pečurke se dodaje isečen tofu, opran spanać i još soli po ukusu, ako je neophodno.

Nudle se dobro ocede.

Nudle se rasporede u činijice i sipa se supa sa pečurkama. Posipa se isečenim mladim lukom i susamom.

Japanska supa od šitake pečuraka je spremna za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: