Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Tikvice iz rerne sa ćurećim mlevenim i dimljenim mesom

Tikvice iz rerne sa ćurećim mlevenim i dimljenim mesom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Tikvice iz rerne sa ćurećim mlevenim i dimljenim mesom
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jeoš jedna zavodljiva varijanta njenog veličanstva musake"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 8 kom., manje
  • ćureće dimljene grudi - 100 g
  • gauda - 200 g
  • paradajz sos - 100 ml
  • bosiljak - 1 k.k.
  • so
  • ćureće mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 kom
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprati tikvice i nemojte ih ljuštiti, isecite ih uzdužno sa korom. U vatrostalnu posudu porešati prvi red tikvica. Na malo ulja prodinstati luk, pa kad luk omekša, dodati ćureće mleveno meso i dinstati petnestak minuta.

Posolititi, politi malo paradajz sosa, malo bosiljka, pa malo prodinstanog mesa, zatim narendanu gaudu, pa listiće dimljenih ćurećih grudi.

Onda isečemo tikvice za drugi red pa ponovimo postupak kao i za prvi red musake.

Ređajte do kraja vatrostalne posude. Preliti na kraju maslinovim uljem.

Musaku od tikvica peći na 200 stepeni pola sata, pa na 250 stepeni deset minuta.

Tikvice iz rerne sa ćurećim mlevenim i dimljenim mesom služiti tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: