Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Tikvice iz rerne»Tikvice punjene ćurećim mlevenim mesom i pinjolama

Tikvice punjene ćurećim mlevenim mesom i pinjolama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Tikvice punjene ćurećim mlevenim mesom i pinjolama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Savršene punjene tikvice, zasićene aromom ukusa"

Potrebni sastojci

  • ćureće mleveno meso - 500 g, od buta
  • ulje - 1/4 šolje
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 komada, čenovi
  • pinjole - 90 g
  • suvo grožđe - 25 g
  • cimet - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • šareni biber - 1/2 kašičice
  • tikvice - 6 komada, srednje
  • paradajz pire - 500 ml
  • začini za biftek - 1 supena kašika
  • brašno od sušenih šargarepa - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i opere.

Sitno se nasecka i stavlja se u vok tiganj.

Zaliva se uljem i proprži se na 5 minuta dok ne postane zlatkasto.

Beli luk se očisti i sitno nasecka.

U proprženi luk se dodaju beli luk, pinjole, suvo grožđe, cimet, so, šareni biber, začini za biftek i brašno od šargarepe.

Veoma dobro se meša i dinsta se poklopljeno 5 minuta uz periodično mešanje.

Dodaje se ćureće mleveno meso i meša se veoma dobro.

Mleveno meso se proprži na 10 minuta.

Tikvice se operu i očiste od drški.

SVaka tikvica se seče na tri dela.

Svaki deo se izdubi sa jedne strane tako što se unutrašnjost tikvice koja je izdubljena dodaje u mleveno meso.

Mleveno meso se dinsta još 10 minuta, nakon čega se dodaje unutrašnjost tikvica, dok tečnost koju su pustile ne ispari,

Izdubljene tikvice se ređaju u tepsiju sa poklopcem sa otvorom na gore,

Svaka tikvica se puni mlevenim mesom.

U tepsiju se dodaje paradajz pire.

Tikvice punjene ćurećim mlevenim mesom i pinjolama se peku 50 minuta poklopljene u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: