Način pripreme
Luk se očisti i opere.
Sitno se nasecka i stavlja se u vok tiganj.
Zaliva se uljem i proprži se na 5 minuta dok ne postane zlatkasto.
Beli luk se očisti i sitno nasecka.
U proprženi luk se dodaju beli luk, pinjole, suvo grožđe, cimet, so, šareni biber, začini za biftek i brašno od šargarepe.
Veoma dobro se meša i dinsta se poklopljeno 5 minuta uz periodično mešanje.
Dodaje se ćureće mleveno meso i meša se veoma dobro.
Mleveno meso se proprži na 10 minuta.
Tikvice se operu i očiste od drški.
SVaka tikvica se seče na tri dela.
Svaki deo se izdubi sa jedne strane tako što se unutrašnjost tikvice koja je izdubljena dodaje u mleveno meso.
Mleveno meso se dinsta još 10 minuta, nakon čega se dodaje unutrašnjost tikvica, dok tečnost koju su pustile ne ispari,
Izdubljene tikvice se ređaju u tepsiju sa poklopcem sa otvorom na gore,
Svaka tikvica se puni mlevenim mesom.
U tepsiju se dodaje paradajz pire.
Tikvice punjene ćurećim mlevenim mesom i pinjolama se peku 50 minuta poklopljene u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.