Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gaspačo - Španska hladna čorba od paradajza

Gaspačo - Španska hladna čorba od paradajza

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Gaspačo - Španska hladna čorba od paradajza
Fotografije: Rumyana Stoyanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Zaboravite na tarator. Najaktuelnija hladna supa i ovog leta će biti Gaspačo ili Hladna španska supa"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 6 komada
  • krastavac - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica
  • celer - 2 stabljike
  • peršun - za posipanje
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • vinsko sirće - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite mekši paradajz. Oljuštite ga i ispasirajte ga u blenderu. U blenderu sameljite i svo ostalo povrće, osim peršuna.

Začinite čorbu od paradajza sa malo soli, maslinovog ulja i sirćeta.

Zatim ovu smesu izmiksujte mikserom.

Čorbu sipajte u keramičku ili staklenu posudu, pokrijte je i ostavite najmanje jedan sat ufrižideru, a najbolje preko noći.

Poslužite čorbu tako što je pospete seckanim peršunom.

Gaspačo je poznat i kao tečna salata i hladna supa koja izuzetno odgovara za vrele letnje dane.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: