Način pripreme
Operite, narendajte i posolite tikvicu. Ostavite je oko 20 minuta da se voda ocedi iz nje.
U veliku posudu stavite mleveno meso, jaje, čen belog luka, naseckan na sitno i prezle. Rukom iscedite narendanu tikvicu i ubacite je u mleveno meso.
Pospite začinom za mleveno meso i sve dobro umesite da se smesa ujednači. Od smese napravite šnicle rukama.
Pripremite smesu za pohovanje. U posudu razbijte jaja i dodajte prstohvat soli. U tanjir sipajte brašno, dodajte mu biber i promešajte. Zagrejte ulje na vatri.
Uzimajte jednu po jednu šniclu od mlevenog mesa, prvo je uvaljajte u brašno sa svih strana, a zatim potopite u jaja. Pržite je sa obe strane do zlatne boje.
Izvadite šnicle i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite šnicle od mlevenog mesa i tikvice sa svežom sezonskom salatom.