Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Faširane šnicle»Šnicle od mlevenog mesa i tikvica

Šnicle od mlevenog mesa i tikvica

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Šnicle od mlevenog mesa i tikvica
Fotografije: Gergana Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Naš predlog za ručak ili večeru je ukusna šnicla od mlevenog mesa i tikvice"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 1 komad, manja
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • začin - 1 kašika, za mleveno meso
  • za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, narendajte i posolite tikvicu. Ostavite je oko 20 minuta da se voda ocedi iz nje.

U veliku posudu stavite mleveno meso, jaje, čen belog luka, naseckan na sitno i prezle. Rukom iscedite narendanu tikvicu i ubacite je u mleveno meso.

Pospite začinom za mleveno meso i sve dobro umesite da se smesa ujednači. Od smese napravite šnicle rukama.

Pripremite smesu za pohovanje. U posudu razbijte jaja i dodajte prstohvat soli. U tanjir sipajte brašno, dodajte mu biber i promešajte. Zagrejte ulje na vatri.

Uzimajte jednu po jednu šniclu od mlevenog mesa, prvo je uvaljajte u brašno sa svih strana, a zatim potopite u jaja. Pržite je sa obe strane do zlatne boje.

Izvadite šnicle i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite šnicle od mlevenog mesa i tikvice sa svežom sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: