Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa kremom dulce de leche i čokoladom

Tart sa kremom dulce de leche i čokoladom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tart sa kremom dulce de leche i čokoladom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Vreme je da se počastite jednim čokoladnim tartom, za koji ćete nam se kasniji zahvaliti"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 200 g
  • kravlji maslac - 100 g, hladni i tvrdi
  • jaja - 2 komada, M
  • šećer - 80 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • Krem
  • kondenzovano mleko - 180 g
  • dulce de leche - 120 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 20 ili 25 g
  • Ganaš
  • pavlaka - 100 ml, tečna, 35% masti
  • čokolada - 100 g, crna, 70% kakaa
  • Još
  • bela čokolada - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za testo u posudu sipajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Lepo ih izmešajte i u njih dodajte hladni maslac u kockicama.

Utrljajte prstima dok se suvi sastojci ne ovlaže i dok se ne formiraju mrvice maslaca.

2. Razbijte jaja u posudicu i lagano ih umutite. Izmerite 70 grama njih i sipajte u mrvice maslaca, a ostalo jaje odvojte.

3. Zamesite testo dok ne postane glatko. Razvijte ga u kalup, veći od veličine kalupa za tart kojeg ćete koristiti. Moj je pravougaoni približnih dimenzija 35/12 cm sa padajućim dnom (postoji razlika između otkopčavajućeg dna i padajućeg i dna)

4. Tepsiju prekrijte testom, tako što ga lepo prilepite za zidove i dno. Stavite na 15 minuta u zamrzivač.

5. Koru za tart izbockajte viljuškom i stavite u zagrejanu rernu na 180°C na 15 minuta ili dok ne dobije blagu boju.

6. Dok se kora peče, napravite krem. Za njega na slaboj/umerenoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, dulce de leche i polovinu običnog svežeg mleka.

7. Umutite jaja sa brašnom i ostalim mlekom. Sipajte u mlazu u smesu na ringli i mešajte 8 minuta ili dok se krem ne zgusti.

Sipajte ga u ravnom sloju na već ispečenu koru.

8. Ostavite tart na sat vremena da se ohladi i da se krem dobro stegne.

Tada se pozabavite čokoladnim ganašem.

9. Zagrejte pavlaku na slaboj/umerenoj vatri - 90 stepeni. Unutra izmrvite crnu čokoladu i mešajte dok se ne istopi i dok se ne dobije jednorodna i glatka smesa.

Sipajte na krem i dobro izgladite.

10. Nakon što se čokoladni ganaš ohladi i stegne, stavite tart u frižider dok ne dođe trenutak da ga servirate.

Neposredno pre posluživanja pospite strugotinama bele čokolade.

Raskošni tart sa kremom dulce de leche i čokoladom, odgovara za prefinjeni desert ili društvo uz šolju dobre kafe.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: