Način pripreme
U veliku posudu (800 ml) nutri blendera stavite tikvice, isečene na kocke, belanca, čen belog luka, strukove mirođije i kristalčiće himalajske soli. Blendirajte.
Sipajte veći deo sadržaja u posudu. Ostavite malo u nutri blenderu da se lakše blendiraju slanina i mocarela, koje ste prethodno isekli na kocke.
Blendirajte ih i dodajte u posudu.
Dodajte kokosovo i laneno brašno i prašak za pecivo. Promešajte kašikom.
Dobijenu smesu sipajte u maslecem namazanu posudu sa nelepljivim dnom (ili koristite papir za pečenje).
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 steoeni sa ventilatorom dok se ne zarumeni.
Ispečeni sufle od tikvica namažite maslacem odozgo dok je još vruć.
Servirajte slani sufle po vašem ukusu - sa kiselim mlekom, sitnim sirom ili sosom od belog luka.