Način pripreme
Pripremite domaću redukciju od balzamika i malina. Ova redukcija je veoma specijalna i možete je koristiti u salatama, ali i kao začin i dopunu kod pečenja.
Na vatru stavite oprane sveže maline sa sirćetom balzamiko i smeđim šećerom.
Kuvajte 15 minuta, mereći od trenutka kada proključa.
Ispasirajte ili sameljite u blenderu smesu i vratite je na vatru još 8 minuta. Neka vatra bude jaka, kako bi se sos redukovao.
Ostavite da se sos lagano prohladi i tada ga procedite, da odstranite semenke malina i da redukcija bude glatka.
Kada se sos sa malinama ohladi spreman je za konzumaciju, ali kada odstoji u frižideru 5 sati, postaje mnogo bolji.
Najbolje je da ga čuvate u flašici kako bi lakše mogli da ga pospipate na salate ili meso.
Za zelenu salatu u posudi promešajte listove rukole, valerijane i bejbi spanaća. Oljuštite i naseckajte krastavac i začinite balzamiko sirćetom, maslinovim uljem i posolite.
Kozji sir, u zavisnosti od vrste, možete da nasečete direktno na kockice i ubacite u salatu ili ako je francuski da ga isečete na kolutove i da za zapečete sa obe strane u suvom tiganju.
Stavite sveže maline i prelijte sve redukcijom sa malinama za raskoš!
Ostatak redukcije čuvajte za drugu salatu ili pečenje.
Prijatno uz ovu svežu i ukusnu salatu!
Zelena salata sa kozjim sirom i redukcijom od balzamika i malina je fantastična!