Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Janija»Janija od jagnjetine sa boranijom

Janija od jagnjetine sa boranijom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Janija od jagnjetine sa boranijom
Fotografije: Diana Kostova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Ako do sada niste probali jagnjetinu sa boranijom, obavezni ispravite ovu grešku!"

Potrebni sastojci

  • zelena boranija - 400 g, konzervirana
  • jagnjeće meso - 1/2 kg (može od plećke)
  • paradajz - 1 šolja soka ili pirea
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • mirođija - sveža
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu nasecite na komade. Nakon toga zagrejte malo masnoće u šerpi i u njoj zapržite meso. Izvadite meso i u istoj masnoći pržite sitno naseckanu šargerepu i luk.

Čim povrće omekša, dodajte boraniju. Promešajte kratko i dodajte brašno i alevu papriku i na kraju paradajz.

Čim ovaj sos od povrća proključa i kuva se nekoliko minuta dodajte toplu vodu. Vratite meso u sos i posolite jelo.

Kuvajte janiju na umerenoj vatri. Malo pre nego što jelo bude gotovo, dodajte naseckane čenove belog luka.

Pospite svežom mirođijom i poslužite.

Janija od jagnjetine sa boranijom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: