Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kroketi»Bajganete sa piletinom i kačkavaljem

Bajganete sa piletinom i kačkavaljem

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Bajganete sa piletinom i kačkavaljem
Fotografije: Anika Voit
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusni kroketi su sjajna ideja za predjelo kojim ćete dočekati omiljene goste"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g, skuvano
  • kačkavalj - 300 g
  • sir - 150 g
  • brašno - 150 g
  • prezle - 100 g
  • pivo - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • so
  • origano
  • crni biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso. Možete da koristite kako belo, tako i meso od bataka.

Čim bude dobro skuvano, sačekajte da se ohladi i isecite na veoma sitno. Stavite ga u duboku posudu.

U njega dodajte izrendani kačkavalj i sir. Začinite suvim origanom i solju po ukusu.

Dodajte još i jedno jaje. Dobro umesite smesu.

U blago nauljenim rukama oblikujte bajganete u fitilje.

Stavite u široku posudu i stavite u frižider na sat, dva. Cilj je da se dobro stegnu i da ne iscure prilikom prženja.

Za pohovanje odvojte žumanca od belanaca od ostala tri jaja.

Mikserom umutite žumanca sa pivom. Dodajte brašno i prezle i nastavite sa mešanjem rukama dok se ne dobije homogena smesa.

Belanca umutite u posebnoj suvoj posudi dok se ne dobije bela pena.

Izvadite ukusne krokete iz frižidera. Umačite ih prvo u belanca, zatim u brašnastu kašu i pržite bajganete sa piletinom i kačkavaljem u zagrejanom ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: