Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Krem supa od avokada i tikvica

Krem supa od avokada i tikvica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Krem supa od avokada i tikvica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ova krem supa od avokada i tikvica je ukusna, lagana i istovremeno vas može zasititi"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g
  • avokado - 2 komada, veća, dobro sazrela
  • luk - 1/2 srednje glavice
  • praziluk - 1 struk, svetli deo
  • beli luk - 2 struka mladog + 1 čen
  • maslinovo ulje - 40 g
  • kiselo mleko - 125 g sa malo masnoće
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk, crni luk i obe vrste belog luka očistite naseckajte. Dinstajte 5-6 minuta u maslinovom ulju sa prstohvatom soli.

Dodajte tikvice, bez ljuštenja, isečene na komade. Dinstajte ih zajedno sa ostalim povrćem još 2 minuta.

Sipajte 600 ml bujona od povrća ili vode i kašiku vegete. Tako čorbu od tikvica ostavite da se kuva ispod poklopca 20 minuta.

Nakon što se povrće dobro skuva, dodajte avokado, isečen na komade - trebalo bi da bude vrlo mekan.

Dodajte nemasno iselo mleko, još soli i bibera. Aromatičnu čorbu uklonite sa vatre i pasirajte dok ne dobijete glatku krem čorbu.

Gotovu krem čorbu služite toplu, posutu listićima zrelog sira - poput parmezana ili mančego sira.

Takođe, ako želite, krem čorbu sa avokadom i tikvicama možete posuti sa još bibera.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: