Način pripreme
Praziluk, crni luk i obe vrste belog luka očistite naseckajte. Dinstajte 5-6 minuta u maslinovom ulju sa prstohvatom soli.
Dodajte tikvice, bez ljuštenja, isečene na komade. Dinstajte ih zajedno sa ostalim povrćem još 2 minuta.
Sipajte 600 ml bujona od povrća ili vode i kašiku vegete. Tako čorbu od tikvica ostavite da se kuva ispod poklopca 20 minuta.
Nakon što se povrće dobro skuva, dodajte avokado, isečen na komade - trebalo bi da bude vrlo mekan.
Dodajte nemasno iselo mleko, još soli i bibera. Aromatičnu čorbu uklonite sa vatre i pasirajte dok ne dobijete glatku krem čorbu.
Gotovu krem čorbu služite toplu, posutu listićima zrelog sira - poput parmezana ili mančego sira.
Takođe, ako želite, krem čorbu sa avokadom i tikvicama možete posuti sa još bibera.
Prijatno!