Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Posni rižoto sa limunom i tikvicama

Posni rižoto sa limunom i tikvicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Posni rižoto sa limunom i tikvicama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
01/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Neki ljudi prosto ne mogu da jedu jela bez mesa, ali sigurno zbog tgo što prosto nisu probali ovaj recept za rižoto sa tikivicama sa blagom aromom limuna"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 8 supenih kašika
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • limunovi - 1 komad
  • parmezan - 50 g, izrenadni
  • peršun - prstohvat
  • crni biber - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • bujon od povrća - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju zagrejte šoljicu maslinovog ulja.

Ubacite iseckani luk kratko propržite. Dodajte pirinač i dobro izmešajte, nakon čega sipajte 1-2 kutlače toplog bujona od povrća.

Kada jelo proključa, dodajte izrendanu tikvicu, 1-2 supene kašike limunovog soka i izrendanu koru limuna.

Sipajte još malo bujona i nastavite sa kuvanjem otprilike 15 minuta.

Ako je malo bujona, dospite dok pirinač ne postane al dente. U slučaju da vam se dopada skuvaniji pirinač u rižotu, nastavite sa kuvanjem dok se ne dobije željeni ukus.

Pre nego što skinete posudu sa ringle, dodajte izrendani parmezan, prstohvat peršuna i crni biber. Dobro homogenizujte posni rižoto sa tikvicama, sipaje u tanjire i poslužite ga toplog!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: