Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Mafini sa čokoladnom glazurom i jagodama

Mafini sa čokoladnom glazurom i jagodama

Mafini sa čokoladnom glazurom i jagodama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
18
"Čak i da ste jeli malo više za ručak ili večeru, uvek će se naći mesta za bar jedan ovaj mafin"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • kravlji maslac - 100 g
  • šećer - 1 1/3 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • kakao - 4 supene kašike
  • za glazuru
  • crna čokolada - 100 g
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • pavlaka - 4 supene kašike, slatka
  • za ukras
  • jagode - sveže
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca.

Umutite belanca sa prstohvatom soli na čvrst sneg. Dodajte postepeno šećer i nastavite da mutite.

Dodajte i žumanca. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte sveže mleko, prethodo u njega dodajte sodu bikarbonu i ostavite da stoji 15-20 minuta sa sodom.

Dodajte rastopljeni maslac i prosejani kakoa. Mešajte smesu za mafine.

Dodajt brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Ako se ispostavi da je smesa retka, dodajte još malo brašna, ako je gusta - razredite sa malo mleka.

To je zbog različitih čaša kojima se meri količina, ali nije fatalno.

Rasporedite smesu za kakao mafine u kartonske kapule, prethodno stavljene u gnezda za mafine.

Nemojte puniti korpice - količina treba da bude 1/2 od obima.

Pecite u rerni na 180 stepeni.

Ostavite gotove ukusne mafine da se ohladi.

Napravite glazuru, tako što rastopite čokoaldu na pari. Dodajte kiselu pavlaku, mešajte energično, nakon toga dodajte slatku pavlaku.

Mutite dok ne dobijete glatku, homogenu smesu.

Namažite mafine i ukrasite svežim komadima jagoda.

Pospite mafine sa čokoladnom glazurom i jagodama čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: