Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Čamci od patlidžana sa pilećim mlevenim mesom i pečurakama

Čamci od patlidžana sa pilećim mlevenim mesom i pečurakama

NikiNiki
Guru
565853k
Čamci od patlidžana sa pilećim mlevenim mesom i pečurakama
Fotografije: Niki
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Em neobično jelo su ovi patlidžani, em nešto ukusno što možemo da pripremimo bar jednom nedeljno"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 300 g, pileće
  • pečurke - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - za rendanje
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo patlidžan, isečemo na dva dela i uz pomoć velike kašike izvadimo unutrašnjost.

Isečemo sitno luk i dinstamo u masnoći.

U njega dodajemo i isečene pečurke.

Na kraju dodajemo mleveno meso. Začinimo.

U drugom tiganju dinstamo sitno iseckanu unutrašnjost patlidžana. Čim se izdinsta dodajemo i pileće mleveno meso. Kuvamo oko 5-6 minuta.

Poređamo patlidžan u pleh i punimo nadevom.

Punjeni patlidžan pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, izvadimo, posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Po želji u čamce od patlidžana sa pilećim mlevenim mesom i pečurkama prilikom serviranja dodajemo i sos po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: