Jagnjetina sa pirinčem, paprikama i pečurkama u rerni
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjetina sa pirinčem, paprikama i pečurkama u rerni

Jagnjetina sa pirinčem, paprikama i pečurkama u rerni

Jagnjetina sa pirinčem, paprikama i pečurkama u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
07/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
"Vreme je za veoma ukusnu jagnjetinu sa povrćem"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ove ukusne jagnjeće kolenice prvo skuvajte jagnjetinu u ekspres loncu na 30 minuta.

Bujon od kuvanja procedite i sačuvajte.

U zagrejanoj masnoći u plitkoj šerpi propržite iseckane paprike, izvadite ih iz masnoće i na njihovo mesto dodajte iseckani luk, kratko izmešajte, dodajte kriškice pečuraka. Na kraju sipajte zamrznuti miks povrća.

Nakon što se sve proprži da se dobije zlatkasta boja, sipajte izrendani paradajz i pasirani beli luk.

Na kraju dodajte oprani i oceđeni pirinač. Sipajte potrebnu količinu vode i začinite i sve prebacite u tepsiju.

Poređajte jagnjeće kolenice i propržene paprike i stavite jagnjetinu da se peče u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne bude gotova.

Kada je pirinač gotov, znači da je vaša jagnjetina sa pirinčem takođe skuvana.

Servirajte pečenu jagnjetinu sa pirinčem i pečurkama sa prolećnom zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: