Način pripreme
U srednje velikoj šerpi prokuvamo oko 1.5 - 1.8 l izvorske vode. Sipamo 1 ravnu kašičicu fine himalajske soli i 3 krompira srednje veličine iseckana na ne mnogo velike kockice.
Kada ponovo proključa, u supu dodajemo pažljivo oprano oljušteno proso - 1/2 šolje. Ubrzo nakon toga dodajemo i sveže vrhiće koprive, koje nakon pranja, da se ne bismo opekli, možemo da iseckamo makazama na male komadiće.
Ostavljamo čorbu sa koprivom da se krčka poklopljena otprilike 15 minuta. Nakon toga začinimo s malo mlevenog crnog bibera i 1 supenom kašikom šarlana - nerafinisano suncokretovo ulje (korisnije je da nerafinisane masnoće ne prolaze kroz termičku obradu, a u slučaju da ih uključujemo u kuvanje - da budu dodate sasvim na kraju).
U maloj posudici izmešamo 1 jaje i polako ga sipamo u našu čorbu od povrća - mešajući je da bi se dobili nežni komadići jaja.
Kuvamo još nekoliko minuta dok proso ne bude u potpunosti gotovo. Probamo i u slučaju da je potrebno, dodatno začinimo himalajskom solju.
Poslužujemo toplu ovu ukusnu zdravu čorbu od koprive, prosa i krompira, odgovarajuća kako za ručak, tako i za večeru!
Neobično ukusno!