Način pripreme
Paprike očistite od semenki i stavite ih u odgovarajući pleh. Zagrejte ulje u šerpi, pržite sitno seckani luk da omekša, dodajte mleveno meso, promešajte ga dobro i pržite.
Sipajte pirinač i bulgur, kratko promešajte i pospite alevom paprikom.
Sipajte vrelu vodu i začinite solju, biberom i čubrom. Ostavite da se kuva na umerenoj vatri, mešajući dok pirinač ne nabubri zajedno sa bulgurom.
Kašikom napunite paprike smesom i poređajte ih u pleh. Prelijte ih sa malo ulja i sipajte 2 prsta vode.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne budu gotove. Sos pripremite tako što ćete u posudi umutiti žumanca sa kiselim mlekom i brašnom.
Odvojeni sos od pečenja sipa se u mešavinu od jaja i pomeša se u kašu, dodajte 250-300 ml vode. Stavite na umerenu vatru i mešajte žicom dok se ne zgusne i pazite da ne zagori.
Začinite po ukusu solju, biberom ili kašikom soka od limuna.
Paprike sa mlevenim mesom, pirinčem, bulgurom i fantastičnim sosom poslužite posute peršunom.