Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pržena jagnjetina»Meraklijska jagnjeća džigerica za meze

Meraklijska jagnjeća džigerica za meze

Meraklijska jagnjeća džigerica za meze2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Omiljeno meze uz pivo za sve meraklije!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 250 g
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • brašno - 250 g
  • ulje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro jagnjeću džigericu od opni i žila.

Stavite džigericu u zamrzivač da očvrsne da bi lakše mogli da je isečete na kriške.

Debljina kriški treba da bude oko 0, 5 cm.

Dobro operite komade džigerice od krvi i osušite ih ubrusom.

Začinite džigericu solju i biberom.

Stavite komade džigerice u sito ili cediljku zajedno sa brašnom. Umešajte sve, a nakon toga svako parče otresite od viška brašna.

Spuštajte komade džigerice u zagrejano ulje u dubokom tiganju da se prže.

Poslužite prženu džigericu odmah, dok je jop topla.

Meraklijska jagnjeća džigerica za meze je dobra i kao glavno jelo, ali i kao meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: