Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan bez mesa

Punjeni patlidžan bez mesa

NikiNiki
Guru
565853k
Punjeni patlidžan bez mesa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"U nikakvom slučaju vas nećemo slagati, ako vam kažemo da je ovaj vegetarijanski patlidžan strašno ukusan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj
  • sir
  • so
  • biber
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane presecite na pola po dužini i posolite ih. Ostavite da se ocedi crni sok sa gorčinom iz njih.

Za to vreme očistite i na sitno naseckajte luk, paradajt, papriku i šargarepu.

Patlidžane isperite i osušite, pa ih utdubite uz pomoć kašike.

U vrelom ulju pržite naseckano povrće zajedno sa izdubljenim patlidžanom.

Dodajte suve začine u smesu.

Napunite patlidžane nadevom i poređajte ih u pravugaoni pleh, pokrijte folijom i pecite na 190 stepeni oko 40 minuta.

Sklonite foliju, stavite na svaki patlidžan nekoliko kockica sira, pospite rendanim kačkavaljem i zapecite sočni punjeni patlidžan da se kačkavalj istopi.

Poslužite punjeni patlidžan bez mesa posut svežom mirođijom ili peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: