bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kako da napravimo domaću jufku

Kako da napravimo domaću jufku

Kako da napravimo domaću jufku
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
14/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
"Volite jufku, a da li znate kako da napravite domaću?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno sipajte na radnu površinu. Napavite udubljenje, u njega razbijte jedno jaje i dodajte so i sveže mleko.

Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.

Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu.

Presavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate.

Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite. Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.

Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte.

Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.

Već znate kako da napravite domaću jufku.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: