Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Pitice»Indonezijske pitice sa lisnatim testom

Indonezijske pitice sa lisnatim testom

Potrebitel#272233Potrebitel#272233
Početnik
12313
Indonezijske pitice sa lisnatim testom1 / 4
16/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Šta god da napravimo od lisnatog testa ukusno je, ali ove pitice su zaista unikatne"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • mleveno meso - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • grašak - 1 šoljica
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju se lagano dinsta luk sa šargarepama u kockicama 2-3 minute.

Dodaje se mleveno meso i sve se proprži na 5 minuta.

Dodaje se grašak, so i biber i odmah se skida sa vatre.

Lisnato testo se seče na kvadrate ili krugove po želji.

U svaki se stavlja nadev i zatvara se tako što se krajevi pitica od lisnatog testa pritiskaju.

Mogu da se oblikuju rolati, trouglići ili polumeseci.

Indonezijske pitice sa lisnatim testom se peku na 180°C otprilike 20 minuta dok ne dobiju zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: