Način pripreme
U šerpu sipajte 2-3 kašike maslinovog ulja i zapržite usitnjeni luk sa jednim čenom belog luka.
Dodajte paradajz, biber, so i drugi čen belog luka. Smanjite vatru i ostavite sos da vri dok se ne zgusne. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite ga sa strane.
Operite tikvicu, isecite je. Posolite i ostavite da odstoji tridesetak minuta.
U odgovarajućem dubokom tanjiru umutite jaje. U drugi sipajte origano i prezle. Svaka kriška tikvice se potapa i jaje, nakon toga se uvalja u prezle.
Poređajte pohovane tikvice u namazanu posudu za pečenje.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove. Malo pre nego što izvadite iz rerne pospite ih parmezanom.
Servirajte pečene tikvice zajedno sa sosom od paradajza.
Pohovane tikvice sa sosom od luka su mnogo ukusne.