Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi šnjur sa speltom i đumbirom

Prženi šnjur sa speltom i đumbirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Prženi šnjur sa speltom i đumbirom
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Nek vam je slatko uz ovaj recept za prženu ribu sa speltom i đumbirom"

Potrebni sastojci

  • šnjur - 1 kg, svež
  • limun - 1 komad
  • brašno od spelte - 1 šolja
  • brašno od belog luka - 1/2 kašičice
  • selen - 3 prstohvata
  • brašno od đumbira - 3 prstohvata
  • ruzmarin - 3 prstohvata
  • majčina dušica - 3 prstohvata
  • biber - 3 prstohvata
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Šnjur se očisti i opere veoma dobro.

Stavlja se u posudu za pečenje i soli se, pri čemu se so raznosi preko cele ribe sa svih strana.

Limun se iscedi i sokom se preliva riba.

Posuda za pečenje se pokriva folijom i riba se ostavlja da odstoji na hladnom jedan sat.

Brašno od belog luka, selen, brašno od đumbira, ruzmarin, majčina dušica i biber se samelju na fino.

Smesa se dodaje u brašno od spelte.

Meša se veoma dobro.

Naokn što odstoji svaka riba se uvalja u brašno od spelte sa začinima.

Poređaju se na dasku.

RIba se prži u zagrejanom maslinovom ulju dok ne postane zlatasta.

Servirajte prženog šnjura sa limunom.

I nek vam je slatko uz ovog prženog šnjura sa speltom i đumbirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: