Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Male Pogače»Pogače vrsta bretcel

Pogače vrsta bretcel

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k79716k989
Pogače vrsta bretcel
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
22/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
6
"Ne postoji tačno vreme za konzumaciju ovih ukusnih pogačica - jedite ih i za doručak, i za večeru i za ručak"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g + za posipanje radne površine i dodatno mešenje
  • voda - 180 ml
  • maslac - 40 g, istopljen
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 15 g, živi
  • šećer - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanoj vodi do telesne temperature. Ostavite da nadođe na 5 do 10 minuta.

U posudu prosejte brašno i pomešajte sa solju.

Napravite udubljenje u sredini, sipajte tečnost sa kvascem koja je već formirala mehuriće.

Počnite da uzimate brašno sa zidova i istovremeno sipajte i maslac. Tako dok brašno sve ne upije.

Prebacite na blago nabrašnjenu radnu površinu i umesite glatko testo. Po potrebi posipajte brašno dok ne prestane da vam se lepi. Testo ne treba da bude ni tvrdo, ni previše meko.

Oblikujte ga u loptu i vratite u posudu. Uvijte krpom i ostavite na sat vremena da naraste i da utrostruči svoj obim.

Naraslo testo kratko premesite, podelite na 6 jednakih delova i svaki oblikujte u malu okruglu pogaču kao za burger. Ostavite pogače da se otpuste na 15 minuta.

Za to vreme stavite otprilike 1.2 l vode na ringlu da provri. U nju sipajte sodu i prstohvat soli.

Ubacite svaku loptu testa na 30 sekundi u ovu ključalu vodu i vadite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pospite susamom.

Ostavite tako još 10-15 minuta, a u međuvremenu zagrejte rernu do 180 stepeni.

Pecite pogače tipa bretcel 30 minuta ili dok se ne dobije zlatkasta korica.

Koristite ih uz bilo koje jelo ili za pravljenje burgera i sendviča.

Sjajni su!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: