Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Kruške sa rokfor sirom u lisnatom testu

Kruške sa rokfor sirom u lisnatom testu

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Kruške sa rokfor sirom u lisnatom testu
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
23/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako vam se jede jedan malo nestandardan desert, onda će vam se kombinacija kruški, sira i lisnatog testa svideti još dok je spremate"

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • sir rokfor - štapići
  • lisnato testo - 1 komad
  • orasi - istucani
  • med
  • za blanširanje kruški
  • voda - 200 ml
  • belo vino - 1/2 šolje
  • šećer - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite kruške i izdubite ih u donjem delu (sa strane gde su semenke).

Blanširajte ih u slatkom i aromatičnom belom vinu, vodi i šećeru (možete da povećate količinu šećera, ako kruške nisu mnogo slatke).

Napunite ih štapićem sira.

Razvucite lisnato testo, pospite krupno istucanim orašastim plodovima, orasima u mom slučaju. Pritisnite ih da se prilepe uz testo pomoću oklagije.

Testo sečemo na trake, kojim oblačimo kruške. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Serviramo pečene kruške prelivene medom.

Ova kruške sa rokfor sirom u lisnatom testu su idealne za zvanične prilike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: