Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kukuruzne kanelone bolonjeze

Kukuruzne kanelone bolonjeze

JoanaJoana
Kuvar
29362581149
Kukuruzne kanelone bolonjeze
Fotografije: Joana
4 / 5
26/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ostavite utisk na sve redom sa porcijom kukuruznih kanelona bolonjeze - nema razloga da to ne uradite jer ćemo vam dati recept"

Potrebni sastojci

  • kukuruzne kanelone - 500 g
  • mešano mleveno meso - 400 g (ili drugo po izboru)
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 2 komada
  • parmezan - 50 g
  • paradajz sos - 1 litar
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite mleveno meso sa začinima po vašoj želji.

Isecite na sitno luk i dodajte ga u njega.

Zapržite mleveno meso i luk u šerpi sa masnoćom po izboru.

Nakon što je gotovo dodajte jaja i parmezan i dobro promešajte.

Napunite kanelone mlevenim mesom i poređajte ih u posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Prelijte paradajz sosom, pospite začinima po želji i pokrijte posudu folijom (paradajz soso treba dobro da prekriva kanelone, a ako je previše gust dodajte vodu).

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Kukuruzne kanelone bolonjeze su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: