Način pripreme
Isecite od dve pileće šnicle od buta, dva kruga srednje debela, blago istucajte i pospite solju i biberom.
U tiganju zagrejte polovinu ulja i zapecite pileće meso sa obe strane dok ne bude skoro gotovo.
Izvadite u tanjir i pospite sa 1-2 prstohvata aleve paprike.
U istom tiganju zagrejte preostalo ulje, izdinstajte isečen luk i beli luk, dodajte tikvicu na kocke isečenu sa malo vode i soli, dinstajte da omekšaju.
Sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte narendan kačkavalj, mirođiju i promešajte, dok se sos blago ne zgusne i sklonite sa ringle sos od pavlake.
Pileće šnicle stavite u malu posudu za pečenje i prelijte sosom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10-15 minuta i gotovo.
Izvadite i možete da servirate sa listićima majčine dušice.
Jednostavna, brza i ukusna je ova piletina sa pavlakom!
Možete da dodate i malo soka od limuna, sjajno se slaže!
Prijatno uz ove krhke pileće šnicle u rerni sa ukusnim sosom!