Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Krhke pileće šnicle u rerni sa ukusnim sosom

Krhke pileće šnicle u rerni sa ukusnim sosom

Krhke pileće šnicle u rerni sa ukusnim sosom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Koliko god da ispadnu krhke pileće šnicle, jedan sos od pavlake će ih učiniti još sočnijim i ukusnijim. Obavezno probajte ovaj recept!"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, od buta
  • so - po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • sos
  • ulje - 6 kašika, zagrejano
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 veliki čen
  • tikvica - 1 ili 2 komada
  • mirođija
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • majčina dušica - sveža
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite od dve pileće šnicle od buta, dva kruga srednje debela, blago istucajte i pospite solju i biberom.

U tiganju zagrejte polovinu ulja i zapecite pileće meso sa obe strane dok ne bude skoro gotovo.

Izvadite u tanjir i pospite sa 1-2 prstohvata aleve paprike.

U istom tiganju zagrejte preostalo ulje, izdinstajte isečen luk i beli luk, dodajte tikvicu na kocke isečenu sa malo vode i soli, dinstajte da omekšaju.

Sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte narendan kačkavalj, mirođiju i promešajte, dok se sos blago ne zgusne i sklonite sa ringle sos od pavlake.

Pileće šnicle stavite u malu posudu za pečenje i prelijte sosom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10-15 minuta i gotovo.

Izvadite i možete da servirate sa listićima majčine dušice.

Jednostavna, brza i ukusna je ova piletina sa pavlakom!

Možete da dodate i malo soka od limuna, sjajno se slaže!

Prijatno uz ove krhke pileće šnicle u rerni sa ukusnim sosom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: