Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sirup od višanja na rastvaranje

Sirup od višanja na rastvaranje

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Sirup od višanja na rastvaranje3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
24
"Stavite sirup od višanja u frižider i čim poželite da popijete nešto sveže i slatko, odmah napravite ukusan sok od višanja"

Potrebni sastojci

  • višnje - 3 kg, veoma dobro sazrele
  • voda - 3 l
  • i još
  • šećer
  • limunska kiselina
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj sirup od višanja na rastvaranje očistite višnje od drški (koštice se ne vade).

Operite i stavite u veću šerpu, sipajte vodu. Stavite posudu na jaku vatru da provri, nakon čega smanjite vatru da bude slaba i kuvajte 30 minuta, ostavite da se u potpunosti ohlade.

Procedite sirup kroz gazu i dobro istiskajte voće. Izmerite koliko litara je ukupno i na 1 litar sirupa dodajte 1 kg šećera, tj. 1/1, stavite šerpu sa sirupom i šećerom na ringlu i mešajte dok se šećer ne istopi.

Nakon što provri, smanjite vatru da bude slabe i ostavite da se krčka 15 minuta.

Dodajte limunsku kiselinu - 1 litar sirupa, 1 kašičicu limunske kiseline i ostavite da malo vri 3-4 minute.

Sipajte vrući sirup u prethodno oprane i posušene staklene flaše ili teglice, zatvorite ih poklopcima i odmah okrećite tako da poklopac bude dole.

Ostavite tako dok se ne ohlade, na taj način se poklopci vakumiraju bez kuvanja.

Sirup od višanja stavite na hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: